De start van de Holland-OL was dit jaar, hoe toepasselijk, bij het Oranjebastion. Bij deze sprint in Heusden moesten de vestingwallen weer veelvuldig worden gekruist. Daarbij moest steeds worden gekozen tussen tunnels, stadspoorten, trappen en grastaluds.
Een dag later was er een zeer bijzondere sprintwedstrijd bij het Nationaal Trainingscentrum in Vught. In een soort filmdecor gingen de routes door onder meer een fictief metrostation, een winkelcentrum en een drugslaboratorium. Sommige gedeeltes van de wedstrijd waren indoor. Ruimtelijk inzicht in drie dimensies was nodig om de juiste weg te vinden tussen de ‘rode’, ‘groene’, ‘blauwe’ en ‘zwarte’ onpasseerbare muren. Liefhebbers van traplopen konden in ieder geval hun lol op.

De Nederlandse Urban Sprint Ranking is flink veranderd. Er zijn namelijk niet alleen nieuwe punten verdeeld, maar er zijn ook punten van vier wedstrijden van meer dan twee jaar geleden zijn vervallen. Met name Roelof Posthouwer en Siegfried Bakelants hebben hierdoor een flinke sprong omhoog gemaakt.

Er komen nu twee dubbelsprints aan op de gloednieuwe binnenstadkaarten van Zwolle en Naarden.

De huidige stand

Foto: Werner Halter

Share.

1 reactie

 1. Siegfried Bakelants on

  hoi hoi
  dit is zo’n mooi initiatief
  kunnen jullie mijn club veranderen? ik loop bij HAMOK (en niet KOL)
  groetjes
  en tot op de volgende sprint!
  Siegfried