Afgelopen zondag stond in het teken van het NK sprint te Amersfoort, waar OLifant met een nieuwe sprintkaart van de binnenstad een interessante wedstrijd heeft georganiseerd, waar de deelnemers ook mochten genieten van prima bijpassende zomerse temperaturen.

De nieuwe kaart van de binnenstad van Amersfoort is getekend door Gerrit van de Riet; naast het tekenweek is ook de baanlegging van zijn hand waarbij een prima combinatie werd gemaakt tussen technische benen en loopbenen. De start en finish bij de oude stadsmuur en het oude stadscentrum zelf met natuurlijk de bekende Koppelpoort maakten als toneel deze sprintwedstrijd tot een goed geheel.

Met een behoorlijke opkomst was er in de diverse categorieën soms een behoorlijke strijd voor het gewenste goud. Bij de dames 21 waren het Sadie Zwikker (3x NK sprint), Linda Schrader (2x NK sprint) en Marijke Klaassen (1x NK sprint) die lange tijd binnen de minuut zaten voor de strijd om het goud. Met het zicht op de finish gaat het bij post 14 echter mis voor Klaassen, die zicht verslikt in de postomschrijving en de post mist. Vanaf dit punt zet Sadie Zwikker een eindsprint in en stelt daarmee haar vierde sprintitel veilig in de D21-categorie, met Linda Schrader op een tweede plaats en Marijke Klaassen die als derde over de finish komt.
Bij de heren is de opkomst ook goed voor een flinke strijd voorin het veld, waar uiteindelijk Remco Hereijgers wint en daarmee zijn eerste sprinttitel veilig stelt in de H21-categorie. Damiano Luzzi ligt in het eerste deel van de wedstrijd lang op de eerste positie met de snelste tijd, maar halverwege komt Remco Hereijgers hem voorbij na een rustige start vanwege een veilige en vervolgens een verkeerde routekeuze. Het brons is voor Garnt Swinkels, die deze nipt bij Wouter Foppen weet weg te houden met een voorsprong van twee seconden. De winnaar van vorig jaar, Roland van Loon, komt als vijfde over de finish.

De gehele uitslag van het NK sprint is bij de uitslagen te vinden, evenals de volledige gallerij foto’s van de winnaars welke mogelijk is gemaakt door Kees Geers.

Het NK sprint telt als derde wedstrijd ook mee aan de nationale competitie. De volgende wedstrijd is het NK Relay op 1 september op De Peel, georganiseerd door OLifant.

Foto (preview): Kees Geers

Share.

Comments are closed.