Op 19 mei was er een dubbelsprint op de mooi gelegen legerbasis Oldebroek. Roelof Posthouwer had blijkbaar weinig last van slaapgebrek door het Eurovisie Songfestival, want hij was de snelste op de twee keer 3 kilometer.

Op 26 mei was er een sprint op de gloednieuwe kaart van de Zernike Campus in Groningen. De deelnemers werden onderweg getrakteerd op meer heggen dan bij The Grand National paardenrace. Daarnaast waren er veel onderdoorgangen en ook nog twee grotten. Het was tevens de vijfde editie van het Nederlands Studenten Kampioenschap Oriëntatielopen met twee nieuwe studentenkampioenen: Piet Pascha en Liset van der Hulst. Volgend jaar, op 26 april 2020 om precies te zijn, kunnen zij hun titel verdedigen bij het volgende NSK in Tilburg.

In de Nederlandse Urban Sprint Ranking blijft de top 5 hetzelfde. Snelle stijgers in het klassement zijn Sonny Wessels, Arie Willem van den Berg en outsider Sonja Morsky van het Finse Keuruun Kisailijat.

De volgende twee sprints op het programma gaan door twee schitterende, deels ommuurde binnensteden: die van Amersfoort en Maastricht. Ze tellen echter niet mee voor de sprintranking omdat ze al meetellen voor de Nationale Competitie.

De huidige stand in de sprintranking

Share.

Comments are closed.