Het is de organisatie van HOC’93 op 11 oktober die als laatste organisatie van 2020 de boeken in zal gaan: wat velen al vreesden is de waarheid geworden. Geen interclub, geen NK sprint, geen NK Lang, geen Nationale Competitie en geen 2-daagse op de Veluwe. Minstens de helft van de maanden in 2020 kende geen organisatie: is dit aantal sinds de oprichting van de NOLB ooit lager geweest?

Gelukkig had de andere helft van de maanden in 2020 wel wedstrijden en organiseerden verenigingen in de andere maanden trainingen of andere clubevenementen. Alles volgens de Coronaregels natuurlijk. Ook waren er online initiatieven die enkelen motiveerden deel te nemen en waar zelfs prijzen gewonnen werden, ook het vernoemen waard.

Gelukkig kunnen we zelf of met iemand anders nog trainen op het hardlopen, maar misschien wil je ook wel eens wat anders. Hieronder enkele mogelijkheden die kunnen helpen daarbij.

Voor als je graag een stukje wil lopen in het bos met een kaart dan kan dit natuurlijk ook op een topografische kaart bij jou in de buurt op een rustig moment. Uiteraard moet je hierbij op de paden blijven, maar je kan wel in het bos lopen met een kaart. Een handige site om je topografische kaart te maken:

https://scoutingtools.nl/kaarten

Eventueel kun je het gratis verkrijgbare Purple Pen gebruiken om een O-route te plannen.

Tevens is er het online initiatief om meerdaagsen te doen, in het voorjaar was dit de Lockdown Orienteering, welke nu verder zijn gegaan als Orienteering Unlocked. Voor de liefhebbers van online kaartlezen en puzzelen altijd de moeite waard om te bekijken:

https://orienteeringunlocked.com

Een andere mogelijkheid is het combineren van navigeren in Google Maps en kaartlezen met een oriëntatiekaart. In het voorjaar is hiervoor een aparte website opgezet met kaarten uit meerdere landen, waaromder ook Nederland:

https://game.o-club.net/#/

Leuk detail: dit is de eerste Nederlandse kaart die online een primeur had.

Tevens is er een orienteeringspel beschikbaar voor de PC: betaalde software die via het online portaal Steam gedownload kan worden en daarbij een virtuele oriëntatieuitdaging biedt. Nee je hoeft niet te lopen, maar het is daarom niet per se makkelijk. Info te vinden via:

https://virtualo.org/

Tips of andere ideeën? Laat ze achter onder dit bericht!

Voor nu wensen wij iedereen een fijne feestdagen en een goede jaarwisseling! Tot volgend jaar!

PixelArt van: Inge van Engeland

Share.

2 reacties

  1. Guus van Boven on

    Via Gerrit en Dunja deze tip gekregen: MapRunF. Met dit appje kun je zonder dat er posten geplaatst zijn met behulp van je GPS in de smart phone toch even in OL sfeer komen. De app is te downloaden in de google Play Store en App Store voor I phone. Na registratie kun je een event selecteren en daar gebruik van maken. Op de website van MapRunF kun je alle info over deze app terug vinden. http://maprunners.weebly.com/.