Op de dag na Koningsdag is er uiteraard geen betere plek om te vertoeven dan de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Bij een sprint op een kazerne is het altijd goed opletten: dit doordat de gebouwen veel op elkaar lijken. Het feit dat veel Nederlandse kazernes er hetzelfde uitzien, doordat ze alle door één architect zijn ontworpen, maakt het extra verwarrend. In het bosrijke Schaarbergen wordt de moeilijkheidsgraad vergroot door de afwisseling tussen stukjes bos en bebouwde stukken.De op het eerste gezicht overzichtelijke stormbaan in de finale van deze dubbelsprint, bleek dit keer echter een scherprechter. Diverse lopers gingen hier de fout in.

Na deze wedstrijd op de thuisbasis van de Rode Baretten verstevigt Roland van Loon zijn koppositie in de Nederlandse Urban Sprint Ranking met een recordaantal van 188 punten. Marijke Klaassen zet haar gestage opmars op de ranglijst voort en is nu de eerste vrouw die in de top 10 staat sinds het begin van de telling.

In mei kunnen er twee keer sprintpunten worden behaald: eerst op Legerplaats Oldebroek in ’t Harde (19 mei) en daarna op de campus van de Rijksuniversiteit Groningen (26 mei).

De huidige stand

Share.

Comments are closed.