De afgelopen weken werden er gesprint op twee mooie nieuwe kaarten in Zwolle en Naarden. In Zwolle werden snelle kilometertijden genoteerd in de oude binnenstad rondom de Peperbus. In Naarden kon minder hard worden doorgelopen, omdat de routes daar grotendeels waren gelegd over de steile en deels begroeide 17e eeuwse vestingwallen. Dit maakte deze dubbelsprint echter zeker niet minder uitdagend.
De ranking is flink veranderd, mede doordat weer de punten van vier oude wedstrijden zijn komen te vervallen. Roland van Loon van de KOVZ haalde twee keer het maximale aantal punten en herovert hiermee de eerste plaats. Marijke Klaassen (HOC’93) stijgt naar de 15e plek in de ranking en is daarmee de hoogst geklasseerde vrouwelijke loper sinds het begin van de Nederlandse Urban Sprint Ranking. Hoogste nieuwe binnenkomer is Klaas de Jong (HOC’93) met stip op nummer 30.
Op woensdagavond 20 juni kunnen er weer nieuwe punten worden verdiend bij de sprint in Boxtel, op een nieuwe kaart van de KOVZ. De zondag ervoor kan er nog worden gelopen langs de Waal bij het NK op de nieuwe kaart van de binnenstad van Nijmegen, georganiseerd door Argus.

De huidige tussenstand

Foto: OLV MINOR

Share.

Comments are closed.