De afgelopen weken stonden de campussprint in Wageningen en de binnenstadsprint in Deventer op het programma. Roland van Loon is de nieuwe koploper in de Nederlandse Urban Sprint Ranking: hij heeft Ralph Kurt ingehaald. Beide lopers van de KOVZ haalden zowel in Wageningen als Deventer veel punten. Bij Ralph Kurt, die inmiddels bij 17 wedstrijden punten heeft vergaard, vervielen echter ook weer veel punten. Alleen de beste 10 klasseringen tellen immers mee, met een maximum van 5 per jaar.

Opvallende stijgers in de ranking zijn verder de Nederlands Studenten Kampioen Selmar Woertel, de Wageningse winnaar Wouter Hus, routinier Gerrit van Riet, de hoogst geklasseerde vrouw Marijke Klaassen en de hoogste nieuwe binnenkomer Jasper Engel.
De Nederlandse Urban Sprint Ranking bestaat bijna twee jaar; punten die ouder zijn dan twee jaar komen te vervallen. Tot nu kreeg iedereen alleen maar meer punten. Vanaf nu kan je puntenaantal echter ook gaan afnemen.
Inmiddels is bekend welke sprints er worden georganiseerd tijdens de Holland-OL. Op 10 mei is er een sprint in Heusden, op 11 mei op het Nationaal Trainingscentrum in Vught. Deze sprints zullen meetellen in de Nederlandse Urban Sprint Ranking.

De huidige stand

Bron foto: Kees Geers

Share.

Comments are closed.