Sprintranking (11): Hulst

De laatste punten van 2017 voor de Sprintranking zijn verdeeld in Hulst op Zeeuws-Vlaanderen. Er was sprake van een record aantal deelnemers voor een Nederlandse sprintwedstrijd, doordat deze onderdeel was van de Sylvester 5-daagse. Gelukkig was er geen gladheid door sneeuw of ijs bij deze winterse wedstrijd, zodat er ook echt gesprint worden.

De routes gingen grotendeels door buitenwijken van Hulst met veel posten bij perkjes en brandgangen. Aan het einde werden het mooie historische centrum en de hoge vestingwallen aangedaan. Een interessant punt in veel routes was de Nieuwe Bierkaai met de voetgangersbrug “De Passant”. De brug verbindt niet alleen twee kades, maar ook twee niveaus en biedt veel leuke mogelijkheden voor creatieve baanleggers.

De nieuwe voetgangersbrug “de passant” met op de achtergrond de kerk van Hulst

De meeste punten op de langste afstand (de daginschrijving LD i.p.v. omloop 1 voor ME) werden dit keer behaald door Ronald Hereijgers, een nieuwe naam in de Nederlandse Urban Sprint Ranking.

In 2018 staan er weer veel aanlokkelijke sprintwedstrijden op het programma, onder anders in Wageningen, Deventer, Zwolle en Naarden. De eerstvolgende twee wedstrijden waarbij punten kunnen worden gescoord zijn de sprints in Ravenstein en Herperduinop 9 en 10 maart.

De stand na Hulst.