6 september was de kaart Vliegstrip bij ’t Harde het toneel voor het jaarlijkse Nederlandse kampioenschap Relay. 30 teams mocht OLV MINOR ontvangen op de door hen georganiseerde wedstrijd. Met een leuke kaart en baanlegging zou de relay niet zonder fouten zijn voor vele lopers.

De start begon goed voor OLifant-2 en OLV MINOR-1: met twee minuten voorsprong kwamen Michel van Dongen en Wouter Foppen als eerste lopers binnen op KOVZ-1 (Garnt Swinkels) en vier minuten voorsprong op OLifant-1 (Jeroen Liefrink) en KOVZ-2 (Ralph Kurt).
Op de tweede afstand, de kortere drie kilometer, werd het verschil gemaakt door de KOVZ-1: Roland van Loon wist deze afstand in 22:36 af te leggen en liet daarmee Peter Foppen (OLV MINOR-1) en Gerrit van de Riet (OLifant-1) met zes tot acht minuten achter zich. De achterstand was daarmee omgezet naar vier minuten voorsprong.
Door de derde lopers werd hier voor de winst geen verschil meer in gemaakt, Jan-Gerard van der Toorn (KOVZ-1) vergrootte de afstand nog tot zes minuten op Niels-Peter Foppen (OLV MINOR-1). Derde werd OLifant-1, met Remco Hereijgers als derde loper met 3,5 minuut achterstand op OLV MINOR-1. OLifant-2, die met de eerste loper als eerste binnen kwam, werd uiteindelijk zevende.

De eindstand voor het NK relay 2017 is daarmee geworden:

Goud: KOVZ – Garnt Swinkels, Roland van Loon, Jan-Gerard van der Toorn: 1:46:54
Zilver: OLV MINOR – Wouter Foppen, Peter Foppen, Niels-Peter Foppen: 1:53:10
Brons: OLifant – Jeroen Liefrink, Gerrit van de Riet, Remco Hereijgers: 1:56:44

De Silva Cup werd dit jaar gewonnen door OLV MINOR, die de drie snelste teams had op de estafette.

De uitslag van de relay, de uitslag van Silva Cup en de foto’s zijn hier te vinden.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!
OLV MINOR bedankt voor de organisatie van het NK Relay 2020!

Foto’s: Kees Geers en Katinka Mulder, waarvoor ook dank!

Share.

2 reacties

  1. Nog vergeten: De Olifanten die derde werden kwamen uit een andere stal dan die zo voortvarend van start gingen. Had Remco de laatste loper van dat team geweest (snelste 6km) dan was dat team 2e geworden. MINOR allang blij.