HOC’93 wint NK Relay 2016

26 juni was de vliegbasis te Gilze-Rijen het toneel voor het jaarlijkse Nederlandse kampioenschap Relay. 23 teams mocht OLifant ontvangen op de door hun georganiseerde wedstrijd. Met een leuke kaart en uitdagende baanlegging zou het weerselement nog een extra uitdaging toevoegen.

De start begon veelbelovend voor de organisator: Darius Semaska kwam als eerste loper als eerste binnen voor OLifant, op een halve minuut gevolgd door Clemens Roos van HOC’93. Als tweede loper wist Anne Heikoop deze achterstand, in een nat en donker bos, om te buigen in een voorsprong van ongeveer 40 seconden. Anne: “Ik wist dat ik na post 4 aan kop liep, verwachtte A3 maar die kwam niet.”. De KOVZ deed op dat moment echter al niet meer mee voor het podium door een misser van Roland van Loon.
In de laatste afstand waren er geen wisselingen meer voor de eerste plaats: Koen de Jong wist met de snelste tijd HOC’93 op de eerste plaats te houden, gevolgd door Pieter van Geldere van OLifant, die daarmee de tweede plaats wisten veilig te stellen. De derde plaats was nog wel spannend: waar het tweede team van HOC’93 met de tweede loper Richard Wols nog op een derde plaats stond, had MINOR de snellere loper (Wouter Foppen) op de laatste aflossing waardoor zij daarmee de derde plaats veilig wisten te stellen.

De eindstand voor het NK relay 2016 is daarmee geworden:

Goud: HOC’93 – Clemens Roos, Anne Heikoop, Koen de Jong (1:35:00)
Zilver: OLifant – Darius Semaska, Dunja van de Riet, Pieter van Geldere (1:37:51)
Brons: MINOR – Simon Nijenhuis, Håkan Svedhem, Wouter Foppen (1:54:24)

De totale uitslag is hier te vinden

Behalve de overwinning met het snelste team heeft HOC’93 ook de Silva Cup gewonnen doordat de drie snelste teams de snelste tijd hebben. Samen hebben HOC’93-1, HOC’93-2 en HOC’93-3 een tijd van 6:11:13 gelopen, waarmee ze meer dan een half uur sneller zijn dan de nummer 2, OLifant (6:44:08).

De uitslag van de Silva Cup is hier te vinden.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!
OLifant bedankt voor de organisatie van het NK relay 2016!