Eind deze maand vinden de eerste sprintwedstrijden van 2017 plaats. Dit betekent dat er weer punten kunnen worden verdiend voor de Nederlandse Urban Sprint Ranking.

De puntentelling is samen met de wedstrijdcommissie geëvalueerd. Op basis daarvan is besloten om in 2017 de puntentoekenning iets aan te passen:

  • Bij de langste afstand van een sprintwedstrijd blijft de puntentelling ongewijzigd: de winnaar krijgt 20 punten, de nummer twee krijgt 19 punten, de nummer drie krijgt 18 punten, enzovoort.
  • Bij de op één na langste afstand is de puntentelling aangepast: de winnaar krijgt 14 punten, de nummer twee krijgt 13 punten, de nummer drie krijgt 12 punten, enzovoort.
  • Bij de op twee na langste afstand is de puntentelling ook aangepast: de winnaar krijgt 8 punten, de nummer twee krijgt 7 punten, de nummer drie krijgt 6 punten, enzovoort.
  • Bij kortere afstanden worden geen punten toegekend.

De verwachting is dat de behaalde punten hiermee een betere afspiegeling zijn van het niveau van de deelnemers.

Komend jaar is er wederom een recordaantal sprintwedstrijden en stadsoriëntatielopen. Bij de volgende 11 wedstrijden kunnen in 2017 punten worden gescoord voor de Nederlandse Urban Sprint Ranking:

25 maart Heusden
25 maart Woudrichem
23 april Nijmegen (NSK)
7 mei Willemstad
14 mei Ermelo
21 mei Dubbelsprint HOC
27 mei Eindhoven (telt mee als dubbelsprint)
28 mei Eindhoven (Stads-OL)
2 juli Utrecht Lunetten
9 juli Eindhoven (HTC)
29 december Hulst

De vijf beste uitslagen uit 2017 tellen mee. Behaalde punten blijven twee  jaar staan.  De punten die in 2016 zijn gescoord, blijven dus in 2017 nog geldig.

In 2017 zijn er verder drie sprintwedstrijden, die niet mee tellen in de Nederlandse Urban Sprint Ranking:

  • De stadsoriëntatieloop in Gorinchem op 26 maart. Deze telt namelijk al mee voor de Nationale Competitie.
  • Het NK Sprint in Harderwijk op 18 juni. Deze telt ook mee voor de Nationale Competitie.
  • De Sprint Relay in Wageningen op 27 oktober. Deze telt niet mee, omdat het een teamwedstrijd betreft.

Het standbeeld op de foto is van Adriaen Anthonisz. Deze 16eeeuwse vestingbouwer is er persoonlijk verantwoordelijk voor datde kaarten van Heusden, Woudrichem, Gorinchem en Willemstad zo speciaal zijn. Hij verdient dus een eervolle vermelding. Zo te zien, zou hij een goede oriëntatieloper zijn geweest.

Share.

Comments are closed.