Zoals bekend heeft de regering de afgelopen dagen meerdere maatregelen en richtlijnen verkondigd om het oprukkende Coronavirus te lijf te gaan, net zoals de landen om ons heen. Ook voor de Nederlandse Oriëntatieverenigingen is het zaak deze maatregelen en richtlijnen op te volgen en gehoor te geven aan de adviezen van de NOC/NSF. In maart zullen alle wijzigingen op de Nederlandse en internationale kalender hier bijgehouden worden.

De wedstrijd van 29 maart op de Amerongse berg is op 10 maart al geannuleerd vanwege toestemmingsproblemen en gaat dus hoe dan ook niet door.

Update 12 maart

De KOVZ heeft de trainingen en extra wedstrijd in maart afgelast. Voor april wordt afgewacht op eventuele verdere maatregelen.

Update 13 maart

  • Onze Zuiderburen (Orienteering Vlaanderen) hebben alle activiteiten van alle aangesloten verenigingen geannuleerd tot en met 3 april, dus alle trainingen, wedstrijden, clinics, en dergelijke;
  • Het Argusbestuur heeft besloten om de Posbankloop van 14 maart niet door te laten gaan vanwege het Coronavirus.

Update 14 maart

HOC’93 heeft de tweede Nationale op Havelte van 22 maart geannuleerd, er wordt nog beslist over het laten doorgaan van de wedstrijd op 5 april in Zwolle. Het is ook nog niet bekend of deze Nationale op een later moment wordt ingehaald.

Update 17 maart

De IOF heeft alle wedstrijden voor de World Cup, de World Ranking Events (WRE’s) en andere majors tot en met 31 mei geannuleerd. Ook is de World Orienteering Day voor 2020, ook in mei, geannuleerd.

Zie ook het bericht van de IOF.

Update 22 maart

  • HOC’93 heeft de wedstrijd van 5 april in Zwolle geannuleerd;
  • De KOVZ heeft beide trainingen in april geannuleerd.

Update 25 maart

Conform het verbod op evenementen zijn in ieder geval de NC-wedstrijd in Dordrecht (Argus), het NSK in Tilburg (OLifant), de Holland-OL (OLifant), en Naarden (OLV MINOR) geannuleerd.

Update 27 maart

De World Masters Orienteering Championships (WMOC) van 7 tot en met 14 augustus in Slowakije gaan niet door. Over een eventuele verschuiving is nog geen informatie bekend.

Update 31 maart

De WOC, gepland van 7 tot en met 11 juli in Denemarken, gaat niet door en zal worden verschoven naar een latere datum.  De EYOC en WMTBOC zullen ook niet doorgaan op de geplande data, over de JWOC is nog geen herplanning bekend.

Zie ook het bericht van de IOF.

Eventuele verdere ontwikkelingen van de gevolgen van het Coronavirus op Oriënterend Nederland in april en later zullen in nieuwe bericht(en) op nolb.nl bekend gemaakt worden. Tot juni zullen er in ieder geval geen activiteiten zijn: verder is het dringende advies gehoor te geven aan de oproep van de regering en alleen individueel te trainen vanuit huis. We wensen iedereen veel sterkte toe in deze periode en zien elkaar graag weer terug in betere tijden!

Share.

Comments are closed.