Vandaag heeft Argus bekend gemaakt de 2-daagse van de Veluwe, inclusief de teamsprint, niet meer in 2020 te gaan organiseren.

Het bericht van Argus

We hebben lang gedacht en gehoopt dat we, rekening houdend met de coronamaatregelen, een leuk evenement op poten konden zetten.

In de maand september hebben we in Nederland het aantal besmettingen gestaag zien oplopen en sinds 29 september gelden nieuwe, strengere maatregelen. Hoewel sportwedstrijden nog wel zijn toegestaan, zijn wij van mening dat het niet langer verantwoord is om de 2-Daagse te organiseren. Wij zien de volgende bezwaren:

  • De vergunningen worden opnieuw beoordeeld door de Veiligheidsregio en de terreineigenaren. We krijgen hier op zijn vroegst over 2 weken uitslag van, met de reële kans dat de vergunning als nog wordt ingetrokken. We bieden liever nu de duidelijkheid voor de deelnemers en onszelf dan dat we nog 2 weken wachten en mogelijk alsnog het evenement moeten afgelasten;

  • De organisatie van een grootschalig, internationaal, meerdaags evenement is niet te rijmen met alle pogingen om het aantal besmettingen terug te dringen, zoals het dringende advies reisbewegingen en contacten te beperken;

  • De Belgische regering heeft afgelopen woensdag 30 september de provincie Gelderland op rood gezet, wat inhoudt dat voor de helft van onze deelnemers een negatief reisadvies geldt. Ook al geldt dit strikt genomen niet voor een verblijf van korter dan 48 uur, wij vinden dat wij als organisatie niet lopers in de verleiding moeten brengen om toch af te reizen;

  • Met de aangescherpte maatregelen (onder andere geen publiek bij sportwedstrijden) blijft er naar ons idee weinig over van het leuke en gezellige evenement zoals we dat, ondanks corona, voor ogen hadden.

We vinden het erg jammer dit besluit te moeten nemen, maar helemaal onverwacht zal het voor de meeste deelnemers niet komen.

Foto: Argus (Facebook)

Share.

Comments are closed.